Kaupungin henkilöstömäärän on pakko kääntyä laskuun, kun niin on käynyt myös väestömäärälle

Varkaus, Leppävirta ja Joroinen etsivät parhaillaan keinoja oikaista talouden kehnoa kulkua. Työ ei ole helppoa yhdessäkään kunnassa. Tätä kuvaa, että Joroisissa koko henkilöstöä koskevista yt-neuvotteluista kerrottiin jo maaliskuun lopussa. Suuri osa sivistystoimesta on suljettu neuvottelujen ulkopuolelle mutta muilta osin ne jatkuvat yhä. Toki kesäloma-aika toi tullessaan neuvottelutauon.

Varkaus käytti konsulttia apunaan ja vuoteen 2025 ulottuva säästöohjelma on päässyt nyt poliittisten päättäjien myllytettäväksi suljettujen ovien taakse. Kaupunginjohtaja Hannu Tsupari raotteli kuitenkin verhoa (WL 17.8.): ohjelma sisältää ainakin henkilöstömäärän tuntuvaa vähentämistä eläköitymisen kautta ja kouluverkon tiivistystä. Kaupungin organisaatiota on niin ikään tavoitteena uudistaa: jos toiminta tiivistyy hyvinvointi- ja elinvoimapalveluihin myös poliittisten päättäjien armeija vähenee. Veroprosenttiin ei ole tarkoitus kajota.

Linjaukset kuulostavat järkeviltä. Kaupungin henkilöstömäärän on pakko kääntyä laskuun, kun niin on käynyt myös väestömäärälle. Vaikka väkilukukehityksessä on valonpilkahduksia, alamäki on ollut rajua ja sitä on jatkunut pitkään. Kyse ei saisi olla pelkästään kaupungista vaan myös kaupungin omistamien yhtiöiden toiminnan sopeuttamisesta.

Vaikka palvelujen sopeuttamista nykyiselle asukasmäärälle ja taloudelle ei voi välttää, sitoutuneesta ja ammattitaitoisesta henkilöstöstä kannattaa pitää hyvä huoli – esimerkiksi hoitohenkilöstön pula vaanii herkästi nurkan takana. Siksikin väen vähentäminen eläköitymisten ja muiden vastaavien luonnollisten keinojen kautta on hyvää henkilöstöpolitiikkaa, jos se vain riittää talouden oikaisuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.