Maailman turvallisin maa, jonka asukkailla on eniten metalliyhtyeitä

Jos etsii syitä, miksi tänään, Suomen 101. itsenäisyyspäivänä kannattaa olla ylpeä kotimaastaan, kannattaa mennä Tilastokeskuksen sivuille. Siellä kerrotaan, että Suomen väestö on vain 0,07 prosenttia maailman väestöstä ja pinta-ala saman verran maailman pinta-alasta. Mutta niin se vain on: pienikin voi tehdä isoja asioita ja ponnistaa maailman kärkeen. Kymmenissä kansainvälisissä, hyvien asioiden vertailuissa olemme maailman maiden kärkijoukoissa.

Suomi on maailman vakain valtio. Suomi on maailman vapain maa, Norjan ja Ruotsin ohella. Suomi on maailman turvallisin maa.

Suomessa on maailman paras hallinto. Suomen poliisi ja sisäinen turvallisuus ovat kokonaisuutena maailman toiseksi parhaat. Suomessa on maailman vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta. Suomessa on maailman riippumattomin oikeuslaitos.

Suomi on maailman kolmanneksi hyvinvoivin maa. Suomi on inhimillisen hyvinvoinnin vertailussa maailman paras maa.

Suomi on maailman onnellisin maa. Me uskomme ja luotamme myös muihin: suomalaisten luottamus muihin ihmisiin on Euroopan suurinta.

Suomi on maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa. Meillä on OECD-maiden toiseksi alhaisin köyhyysaste. Suomi on maailman lukutaitoisin maa.

Suomi on maailman toiseksi oikeudenmukaisin maa lapsille. Suomi on maailman toiseksi paras maa olla tyttö. Suomessa lapsilla on maailman viidenneksi turvatuin lapsuus.

Suomalaiset juovat henkeä kohti eniten kahvia maailmassa – ja maitoa. Suomella on eniten kesäolympiamitaleja asukasta kohti.

Suomen passi on maailman kolmanneksi vaikutusvaltaisin. Suomessa on maailman eniten saaria ja metalliyhtyeitä asukasta kohti.

Hyvää itsenäisyyspäivää, meillä on hieno maa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.