Muumeissa tähdet ovat oikeassa asennossa ja jos ne sellaisessa pysyvät, Leppävirrran matkailullinen merkitys voi nousta merkittävästi

Leppävirran Vesileppiksen hiihtoareenalle aletaan rakentaa jäistä muumi-puistoa. Talviseen puistoon tulee peräti 16 kappaletta jääveistosta, joiden koot vaihtelevat puolestatoista metristä kuuteen metriiin. Tarinallinen jäänäyttely pohjaa Tove Janssonin Taikatalvi-kertomukseen. Veistospuistoon tulee tuttuun tapaan myös jääliukumäki ja muita vastaavia aktiviteetteja. Hiihtoareenan varastossa rakentamista odottaa varastoitu 500 kuutiota lunta ja 200 kuutiota jäätä.

Kahden edellisen talven veistomaailmat ovat olleet yleisömenetyksiä: viime vuonna kävijöitä oli 15 000 ja toissa vuonna 10 000. Muumeille voi tietenkin povata vielä suurempaa suosiota. On varmaa, että muuminäyttely antaa Leppävirralle ja Vesileppikselle maakunnallista ja valtakunnallista julkisuutta.

Kun tarkoituksena on, että muumit viihtyvät Leppävirralla useampana talvena ja näyttelyn teema vaihtuu vuosittain, Vesileppis saattaa olla kiinni talviajan muumimaailmassa. Jos niin on, plakkasissa voi olla myös kansainvälistä mainetta ja vetonaula Pohjois-Savoon.

Muumit ovat saavuttaneet lyömättömän aseman osana suomalaista lastenkulttuuria: eikä vain lastenkulttuuria, sillä muumien hahmot ja Tove Janssonin tarinat viehättävät monia aikuisiakin. Hahmojen hyödyntäminen on tarkasti säädentyä toimintaa, ja Moomin Characters Oy Ltd:n yhteistyösopimusta jääpuistosta voi pitää kaikin puolin hienona saavutuksena Vesileppikselle.

Leppävirran kunta on satsannut merkittävästi matkailuun. Muumeissa tähdet ovat oikeassa asennossa ja jos ne sellaisessa pysyvät, kunnan matkailullinen merkitys voi parhaimmassa tapauksessa nousta merkittävästi ja poikia uusia avauksia. Onnea Leppävirta ja tervetuloa muumit!