Puistot arvoiseensa asemaan

Varkaus kukoistaa kesällä. Kauniina päivinä rannat ja viheralueet pääsevät oikeuksiinsa, ja ohikulkijat ihastelevat esimerkiksi Pirtinvirtaa. Huruslahden ranta on Hertuntorin, senioripuiston ja Pirtinvirran partaalta uimarannalle asti ulottuvien istutusten ansiosta ihan toista kuin joskus takavuosina.

Tänä kesänä kaupunki uusii Taulumäellä torin vastapäätä sijaitsevaa Koivikkopuistoa. Myös Itsenäisyydenpuistoa ehostetaan ja Navitaksen seudun istutuksia laitetaan uuteen kuosiin.

Varkauden puistoalueet ovat ihmeteltävän vähällä käytöllä. Erityisesti paraatipaikalla oleva Itsenäisyydenpuisto, jonka nimi ei edes ole vakiintunut varkautelaisten puheisiin, on jäänyt kaupungintalon takapihaksi. Pari kertaa kesässä se herää henkiin juhlien ja tapahtumien yhteydessä, mutta muutoin se viettää hiljaiseloaan lukuunottamatta Pirtinvirran rantaa, joka on kalastajien suosiossa.

Hertunrannan profiili on noussut takavuosista ja Huruslahden rantaväylä on suosittu ulkoilureitti. Oleskeluun ja muuhun vapaa-ajan viettoon voisi Huruslahden ranta-aluetta käyttää toki enemmänkin.

Kämärin kehittäminen nousee esiin keskusteluissa säännöllisin väliajoin. Kysymyksessä on eräänlainen luonnonpuisto kaupungin ytimessä. Kämärin hyödyntäminen matkailu- ja virkistysmielessä sen luontoarvoja kunnioittaen pyörii erilaisissa suunnitelmissa, mutta toteutuspuolella on hiljaisempaa.

Varkaus on ilmeisesti liian pieni kaupunki, jotta eritystä puistokulttuuria olisi päässyt syntymään. Monilla on omat pihat ja mökit, ja kesäviikonloppuisin varkautelaisilla on perinteisesti kytö vesille ja naapuripitäjien rannoille. Puistoihin ja viheralueisiin on syytä kiinnittää huomiota yhä enemmän. Ne rakentavat kuvaa viihtyisästä kaupungista.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikkien liikkujien käytössä

Räätälöidyt bussivuorot

Kaikki mahtuvat mukaan

Puisto heräsi taas henkiin

Tuottajilla on tiukka tilanne

Koulutie kutsuu taas

Yrittäminen vaatii kestävyyttä

Jatkuvaa liikehdintää

Tekijöille on töitä tarjolla

Tolkkua mopoiluun