Toistaiseksi kouluverkkosuunnitelmat ovat edenneet ehkä yllättävänkin rauhallisissa merkeissä

Varkauden kaupungin säästöohjelmaan liittyy yhtenä osana investointien karsiminen lähivuosina. Ohjelmaan on merkitty Könönpellon koulun peruskorjaus vuosille 2022–23 sekä uusi Kankun koulun rakentaminen vuosille 2023–24. Jos Kangaslammin koulun oppilaat vähenevät ennusteen mukaisesti, koulu sulkee ovensa 2025.

Könönpellon remonttia on puuhattu todella pitkään ja selvää on, että alue tarvitsee alakoulunsa. Eri asia on, miten remontti toteutetaan. Uuden hankesuunnitelman pitäisi valmistua syksyn aikana (WL 6.3.) ja siinä on mukana myös ajatus uudisrakennuksesta, kun nykyisen koulun remontti on arvioitu liian kalliiksi.

Myös Puurtilan ja Luttilan kouluilla on tiedossa laajat peruskorjauksen tarpeet. Uusi Kankun koulu toisi tullessaan nykyaikaiset opetustilat alakoululaisille ja myös esikoululaisille sekä esimerkiksi alueelta puuttuvan ison sisäliikuntatilan. Jos koulut yhdistetään, luokkia tarvitaan ikäluokkaa kohti nykyistä vähemmän ja samoin opettajia.

Listaukset kulkevat toki vielä poliittisessa myllyssä, ja ratkaisut voivat olla lopulta toisenlaisia. Toistaiseksi kouluverkkosuunnitelmat ovat kuitenkin edenneet ehkä yllättävänkin rauhallisissa merkeissä. Oppilasennusteet asettavat vääjäämättä rajoja sille, mitä kaupungin kannattaa tehdä ja mitä ei. Voisi kuitenkin kuvitella, että puheenpartta syntyy esimerkiksi siitä, että mahdollisesti Varkaudessa on jäämässä kolme nykyistä koulurakennusta tyhjilleen. Repokankaan ja Lehtoniemen koulujen tilanteeseen ei säästöohjelmassa oteta kantaa mutta selvää on, että myös se tulee päättäjien ratkaistavaksi lähivuosina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.