Toivottavasti varkautelaiset arvostavat kaupungin halua innostaa asukkaita vaikuttamaan

Varkauden kaupungin budjettiin on varattu 30 000 euron suuruinen hyvinvointiraha. Kuntalaisilla on mahdollisuus kehittää hyvinvointia tukevia ideoita, joita rahalla on tarkoitus toteuttaa. Rahaa voi hakea esimerkiksi kortteli- tai kaupunginosatoiminnan aktivoimiseen sekä viherympäristön tai kulttuurin hyödyntämiseen hyvinvoinnin edistämisessä. Hyvinvointiraha on osa osallistavaa budjetointia, jota kaupunki kokeili ensimmäisen kerran viime vuonna. Nuoret pääsivät päättämään budjettiin varatun rahan käytöstä ja erittäin hyvä kohdekin löytyi: koulukiusaamisen ehkäisy.

Hyvinvointirahasta on hyvät kokemukset esimerkiksi Porissa, jossa kansalaisideointi on poikinut monenmoisia hankkeita. Porin kaupunki innostui kaupunkilaisten innosta niin, että hyvinvointiraha nostettiin tälle vuodelle 250 000 euroon.

Hyvää ideaa ei kannata jättää kertomatta, vaikka ei sitä voisi tai haluaisi olla itse toteuttamassa. Ajatuksia voivat esittää kaikki. Eduksi toki varmasti on, että idea on käytännönläheinen, toteuttamiskelpoinen ja mukana on jonkinlainen suunnitelma. Kaikki pienetkin ajatukset elävöittää ja virkistää varkautelaista sielunmaisemaa kannattaa kaivaa esiin nopeasti – ideoitaan voi esittää vielä viikon ajan.

Toivottavasti varkautelaiset arvostavat kaupungin aitoa halua yrittää innostaa asukkaita vaikuttamaan ja toimimaan monin eri tavoin. Paras tieto siitä, mitä kaupunkilaiset kaipaavat virkistämään omaa asuinympäristöään, on kaupunkilaisilla itsellään. Ajatuksia kannattaa nostaa esiin, kun niitä kaivataan. Pienetkin asiat voivat olla isoja, kun puhutaan viihtyvyydestä ja yhteisöllisyyden lisäämisestä. Esimerkiksi Varkauden upeat puistot ja ranta-alueet suorastaan huutavat lisää pienimuotoisia tapahtumia, peli- tai liikuntahetkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.