Uimahallista on sanottu niin paljon ja niin monista näkökulmista, että uutta on enää vaikea kehittää

Uuden uimahallin suunnittelu on loppusuoralla. Tavoitteena on, että urakka lähtee kierrokselle kesäkuussa ja tarjoukset ovat Varkauden kaupunginhallituksen käsittelyssä elokuussa (WL 8.6.). Tällä aikataululla rakennustyöt käynnistyisivät lokakuussa. Tämä on ehtona myös ministeriön avustukselle.

Warkauden Lehden mielipideosastossa keskustelu uimahallista ei ota loppuakseen. Kaupunki on halunnut kansalaiskeskustelua ja tässä hankkeessa se on todella sitä saanut. Hyvä on kuitenkin huomata, ettei tämäkään keskustelu ole vailla politiikkaa.

Uimahallista on joka tapauksessa sanottu niin paljon ja niin monista näkökulmista, että uutta on enää vaikea kehittää. Samaan aikaan hanke on edennyt vääjäämättä.

Uuden hallin vastustajat uskovat, että hallin remontointi tulee tuntuvasti edullisemmaksi kuin uuden rakentaminen. Varkauden tekninen johtaja Arto Lehtonen taas sanoo, että elinkaarilaskelmat puoltavat uutta hallia ja vanhan remontointi ei ole niin yksinkertaista, kun on annettu ymmärtää. Varmaa on, että hanke on sellaisen tarkkailun alla, että arvioiduissa rakennuskustannuksissa kannattaa pysytellä.

Navitakset istuvat hyvin erittäin kauniiseen maisemaan Pirtinvirran rantaan, eikä tätä saisi rikkoa. Onko syynä kustannukset, energiaratkaisu vai mikä, että uusi uimahalli ei ensimmäisten havainnekuvien perusteella vakuuta?

Uusi uimahalli on mittava hanke ja satsaus varkautelaisten hyvinvointiin. Uiminen on sellainen liikuntalaji ja vesi sellainen elementti, jotka palvelevat muitakin kuin hyväkuntoisia aktiiviliikkujia. Tärkeää on huolehtia, että uusi halli tulee entistäkin laajemmin kaikkien varkautelaisten käyttöön ja palvelee esimerkiksi ikäihmisten toimintakyvyn säilyttäjänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.