Vekara-Varkaudessa yhdistyy hienosti talkoovoima ja Varkauden kaupungin tuki

Hyvät tapahtumat elävät pitkään, huonot kuolevat pois. No, ehkä se aina ei ole ihan niin yksinkertaista. Hyväkin tapahtuma voi kuolla, jos se ei löydä hyviä ihmisiä rakentajakseen, yhteistyökumppaneikseen tai rahoittajakseen.

Ilo on kuitenkin todeta, että Vekara-Varkaudella on ollut kaikkea tätä jo 25 vuotta. Tuskinpa ensimmäisen tapahtuman puuhaajat osasivat arvata, kuinka pitkälle ajatus kantaisi ja kuinka kauan taival kestäisi. Varkaudesta voi olla vaikeaa löytää äitiä, joka ei olisi käynyt itse lapsena tai omien lapsiensa kanssa Vekara-Varkaudessa. Jatkumo on ihailtava.

Kiitosta Vekara-Varkaudesta kannattaa tietenkin antaa myös Varkauden kaupungille ja Navitas Kehitykselle: panos lastentapahtumaan ja sitä kautta lastenkulttuuriin on merkittävä. Tuskin tapahtuma olisi tällaisessa mittaluokassa säilynyt ilman sitä ja kyennyt kasvamaan Syys-, Kesä- ja Talvi-Vekaraksi.

Juhlavuonna voi hyvin kerrata vanhoja viisauksia. Vekara-Varkauden voima on ennen kaikkea siinä, että vuodesta toiseen se saa liikkeelle ison joukon yhdistyksiä ja yrityksiä järjestämään mukavaa Varkauden ja lähialueiden lapsille. Talkootyön osuus on merkittävä. Vekarointi on jossain määrin levittäytynyt myös naapurikuntiin mutta edelleen on kyse ennen kaikkea Varkauden tapahtumasta, joka vetää väkeä myös muualta.

Juhlavuonna Vekara-Varkauden teemana on ystävyys. Se on hieno teema lapsille: ystävyys, yksinäisyys, kiusaaminen ja porukassa toimiminen ovat tärkeitä asioita jo pienillekin lapsille. Teema on hyvä myös siksi, että harvalla on yhtä paljon ystäviä Keski-Savossa kuin 25-vuotiaalla Vekara-Varkaudella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.