Waltterin koulun oppilaskunnat nostavat esiin lapsille ja nuorille tärkeitä asioita ja vaikuttavat niin kuin kuuluukin

Waltterin koulun oppilaskunnat ovat vedonneet kaupungin päättäjiin, että koulu saisi takaisin toisen terveydenhoitajan. Nuoret tekivät ensin asiasta kuntalaisaloitteen, johon kertyi 114 allekirjoitusta. Nuoret saivat asiasta vastauksen vs. terveysjohtaja Eija Ruotsalaiselta mutta eivät siihen tyytyneet ja vetoavat asiassa vielä suoraan päättäjiin.

Oppilaskunnat toimivat niin kuin niiden kuuluukin: nostavat esiin lapsille ja nuorille tärkeitä asioita ja tulevat samalla tarttuneeksi kaupungin haasteeseen kansalaisvaikuttamisesta. On eri asia, mitä kaupunki pystyy nykyisessä taloudellisessa tilanteessa tekemään asialle.

Nuorten tuntemuksia ei voi vähätellä tai kiistää, ja tuore kouluterveyskysely näyttää, että tukea tarvitaan enemmän kuin sitä saadaan. Ehkä perinteinen kouluterkkari koetaan helpoksi ja jollain lailla matalan kynnyksen ammattilaiseksi lähestyä ja puhua mieltä painavista asioista.

Waltterin koulussa työskentelee opetushenkilökunnan lisäksi puolikas koulupsykologi, jonka palveluksia ostetaan ulkoa, kuraattori, kasvatusohjaaja, koulupsyykkari, joka on koulutukseltaan psykiatrian sairaanhoitaja sekä terveydenhoitaja. Syysloman jälkeen Waltterissa aloittaa uusi koulupsykologi, jota on haettu jo pidemmän aikaa. Psykiatreista on valtakunnallisesti pulaa.

On siis vaikeaa väittää, etteikö Varkaudessa olisi tiedostettu lasten ja nuorten tuen ja avun tarvetta. Siihen on myös panostettu. Toivottavasti varsin moniammatillisen tukiverkon keskinäinen vuorovaikutus on tiivistä ja pelaa hyvin: jos tiimi pelaa, oikeanlainen tuki ja apu suuntautuu paremmin oikeaan osoitteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.