Yrittäminen vaatii kestävyyttä

Kukkakauppa ja Hautauspalvelu Peräkylä Oy on palvellut varkautelaisia 90 vuotta. Näiden vuosikymmenten aikana nimestä on tullut varkautelaisten mielissä käsite. Lähestulkoon kaikki tietävät, millaisesta yrityksestä on kyse, kun Peräkylän nimi mainitaan.

90 vuotta on pitkä aika. Moni Peräkylän kanssa samaan aikaan aloittanut yritys ei kestänyt pystyssä kuin joitakin vuosia. Muutamat ylittivät 50 vuoden rajapyykin ja jotkut pääsivät tätä pitemmällekin. 90 vuotta on jo paljon, kun puhutaan pienestä perheyrityksestä. Viestikapula on siirtynyt sukupolvelta toiselle, ja yrittäjyys on verissä. Ei puhuta pelkästä työstä, vaan myös elämäntavasta. Siitä on aina kysymys, kun tällaisia merkkivuosia päästään viettämään.

Varkautelaisen talouselämän historia rakentuu suurteollisuuden varaan. Tehdaspaikkakunnan tarpeet ovat synnyttäneet kymmeniä ja taas kymmeniä palvelualan yrityksiä, joiden merkitys koko seudun hyväksi on liian usein sivuutettu.

Vasta viime vuosina on varkautelaisessa päätöksenteossa havahduttu pienten ja keskisuurten yritysten merkitykseen hyvinvoinnin luomisessa, ja Varkaus on saanut yrittäjäystävällisyydestään tunnustustakin. Välillä kuitenkin näyttää siltä, ettei arvostus yrittäjyyttä kohtaan ole vieläkään sillä tasolla, missä sen pitäisi olla.

Yrittäjä pistää aina itsensä likoon. Yrittäjä uhraa omaa aikaansa ja voimavarojaan yrityksensä eteen jokaista työtuntia laskematta ja vastaa tekemisis-tään myös taloudellisesti. Jokainen yritys merkitsee vähintään yhtä työpaikkaa. Useissa tapauksissa työllistävä vaikutus on suurempi sekä suoraan että varsinkin välillisesti.

90 vuoden taival varkautelaisessa yrityselämässä hakee vertaistaan. Lämpimät onnittelut!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.