Jesse Mustosella kauden paras maaradan MM-finaali – Mühldorfista tuli seitsemäs sija ja 12 MM-pistettä

Maaradan MM-sarjan kolmas kilpailu sunnuntaina Mühldorfissa Saksassa toi Varkauden Jesse Mustoselle seitsemännen sijan ja 12 MM-pistettä.

Mustosen suoritukset ovat olleet nousujohteisia ja kun varkautelainen oli vielä harjoitusten nopein, niin luottavaisena mies saattoi kilpailuun lähteä.

Avauseräänsä Mustonen johti startista maalin ja ajoi komean voiton.

Seuraavat kaksi erää toivat pisteen kumpainenkin. Neljännessä erässään hän ajoi kolmanneksi ja pistetili kasvoi kahdella.

Viimeiseen alkuerään pyörän säätöjä muutettiin ja se kannatti, tuloksena oli hieno toinen sija ja kolme pistettä.

Alkuerien jälkeen pisteitä oli kasattuna 11 ja se riitti semifinaalieriin.

Semifinaaliin Mustonen joutui starttaamaan keltaisella neljännestä lähtöruudusta. Nelospaikka oli kilpailun hankalin starttipaikka, eikä sieltä ollut asiaa erän kärkikahinoihin. Tuloksena neljäs sija ja yksi piste.

Ihan hirveitä riemunkiljahduksia ei irronnut, vaikka mies ajoikin toistaiseksi kauden parhaan maarata MM-finaalin.

– Ihan hyvä kilpailu oli. Seitsemäs sija, kauden paras MM-finaali. Mahdollisuuksia olisi ollut finaaliin asti, mutta tein muutamia ajovirheitä ja niissä meni arvokkaita pisteitä, Mustonen kommentoi.

– Viimeiseen alkuerään muutettiin jousituksen säätöjä ja se toimi. Ajolinja meni kokoajan ulommas ja sinne ois itekki pitäny vielä rohkeammin mennä.

Saksasta kotiin palaamassa oleva Mustonen toteaa puhelimessa, että viime kauden loukkaantuminen näkyy vielä ajossa jonkin verran.

Varkautelaiskuski ajoi viime juhannuksena Bielefeldissa maaradan Challengessa pahan kolarin, jossa meni poikki 14 kylkiluuta ja molemmat lapaluut ja myös selkänikamat, solisluu ja keuhkot kärsivät vaurioita.

– Fyysisesti olen toipunut hyvin, hyvä kunto ja onni auttoivat. Mutta kyllähän se aina jäljen jättää, Mustonen pohtii.

Ajotauko kesti onnettomuuden jälkeen maaliskuulle saakka.

Mustonen on nyt MM-pisteissä sijalla 11. Ensi vuodelle jatkaa kahdeksan parasta.

– Kahdeksan joukkoon pitäisi saada paikka. Ihan realistinen tavoite, jos vain kaikki toimii ja ajo kulkee. Kalusto on toiminutkin hyvin, hän pohtii.

Tänä kesänä Mustonen ajaa maaradan MM-sarjaa Kansainvälisen moottoripyöräurheilun kattojärjestö FIM:n nimeämänä.

Maaradan MM-sarja jatkuu syyskuun 7. päivä Morizessa Ranskassa. Viimeinen kilpailu ajetaan syyskuun 22. päivä Hollannin Rodenissa.

– Semifinaali- ja finaalipaikkaa lähden hakemaan, toivotaan että jatkuu nousujohteisena, kuten tähänkin asti, Mustonen toteaa.

Tulokset Mühldorf: 1) Martin Smolinski, Saksa 27 2) Dimitri Berge, Ranska 24,

3) Mathieu Tresarrieu, Ranska 18, 4) Theo Pijper, Hollanti 21, 5) Josef Franc, Tsekki 18, 6) Lukas Fienhage, Saksa 14, 7) Jesse Mustonen, Suomi 12 (4,1,1,2,3,1), 8) Max Dilger, Saksa 11, 9) Andrew Appleton, Iso-Britannia 10, 10) Bernd Diener, Saksa 8, 11) Chris Harris, Iso-Britannia 5, 12) James Shanes, Iso-Britannia 5, 13) Martin Malek, Tsekki 3 14) Stephan Katt, Saksa 3 15) Gaetan Stella, Ranska 1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.