Michael Jordan ilmaisi tukensa Yhdysvaltain mielenosoituksille – NBA-legenda on aiemmin ottanut niukasti kantaa urheilun ulkopuolisiin asioihin

NBA-legenda Michael Jordan on ottanut kantaa Yhdysvaltoja ravisteleviin rotumellakoihin. Kaikkien aikojen koripalloilija julkaisi Twitterissä lausunnon, jossa hän sanoi seisovansa mielenosoittajien rinnalla.

Jordan sanoi olevansa syvästi surullinen ja vihainen Yhdysvaltoihin pinttyneen rasismin ja väkivallan takia.

– Olemme saaneet tarpeeksemme. Minulla ei ole vastauksia, mutta yhteiset äänemme osoittavat vahvuutta ja sitä, etteivät muut pysty jakamaan meitä. Meidän täytyy kuunnella toisiamme ja osoittaa myötätuntoa ja empatiaa, emmekä koskaan saa kääntää selkäämme järjettömälle väkivallalle, Jordan kirjoitti.

– Meidän täytyy jatkaa rauhanomaisia mielenilmauksia epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja vaatia tilivelvollisuutta. Yhdistyneen äänemme täytyy laittaa painetta johtajillemme lakien muuttamiseksi, tai meidän täytyy käyttää äänestämistä järjestelmän muuttamiseksi.

Jordan, 57, on NBA:n kaikkien aikojen suurin tähti ja yksi Yhdysvaltain historian merkittävimmistä urheilijoista.

Hän on saanut toisinaan mustien keskuudessa kritiikkiä siitä, ettei ole käyttänyt suurta suosiotaan ja näkyvyyttään yhteiskunnallisiin kannanottoihin.

Jordania on vertailtu tässä suhteessa toiseen mustaan supertähteen, nyrkkeilijä Muhammad Aliin, joka tuli tunnetuksi voimakkaista kannanotoistaan esimerkiksi 1960-luvun kansalaisoikeustaistelussa.

Jordan puolestaan on ottanut niukasti kantaa urheilun ulkopuolisiin asioihin.

Yhdysvalloissa on ollut viime päivinä laajoja mielenosoituksia, jotka saivat alkunsa Minneapolisissa, kun musta mies kuoli maanantaina poliisin väkivaltaisen pidätystilanteen jälkeen.

Mielenosoitusten yhteydessä on esiintynyt paikoittain väkivaltaa ja mellakointia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.