Savo Volley kohtaa varkautelaisten rakkaan vihollisen – Varkauden liikuntatalolla vastassa on Raision Loimu

Varkaudella on pitkät perinteet suomalaisessa huippulentopallossa.

Varkauden Tarmo ja Keski-Savon Pateri olivat oman aikansa mahtiseuroja. Kummallakin on yksi Suomen mestaruus; Pateri on Mestaruusliigan/SM-liigan maratontaulukossa sijalla yhdeksän ja Tarmo sijalla 21.

Vuoden vanha fuusioseura Savo Volley haluaa jatkaa noita varkautelaisia perinteitä.

Savo Volley tuo maakuntakiertueensa Varkauden liikuntatalolle lauantaina 12. lokakuuta. Vastustajaksi asettuu Raision Loimu, joka muistetaan Varkaudessa rakkaana vihollisena kaupungin omien joukkueiden ajalta.

Savo Volley on aloittanut kauden kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Tärkein voitto tuli kauteen hurjasti satsanneesta Akaa Volleystä pirkanmaalaisten omassa kotihallissa. Tappio puolestaan tuli tähän saakka pelkkiä voittoja ottaneelle Hurrikaani Loimaalle.

Loimu puolestaan on pelannut vasta kaksi ottelua: Akaa Volley vei viisieräisen kamppailun Loimun kotihallissa, Oulun Ettan Loimu voitti puhtaasti 3–0 samoin kotonaan.

Kauden alla Savo Volley ja Loimu kohtasivat harjoitusturnauksessa Virossa. Savolaiset ottivat tuolloin puhtaan voiton, mutta Loimulla ei ollut matkassa heidän paras miehistönsä.

Odotettavissa on siis mainio mittelö.

Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen on ilmoittanut, että tällä kaudella hän antaa entistä enemmän vastuuta joukkueen nuorisokaartille. Kahdeksantoistavuotiaat Severi Savonsalmi, Jere Heiskanen ja Fedor Ivanov ovat osoittaneet, että he pystyvät annetun vastuun kantamaan. Savonsalmi ja Ivanov ovat olleet jo Suomen maajoukkueessakin, joten he ovat todellisia tulevaisuuden nimiä.

Varkautelaisille tuttu mies on hakkuri Eetu Häyrinen. Hänen isänsä Petteri Häyrinen oli Varkauden Tarmon huippuvuosien runkopelaaja.

Mestaruusliigan kamppailu Savo Volley – Raision Loimu alkaa Varkauden liikuntatalolla lauantaina 12. lokakuuta kello 17.

Savo

Roadshow

Savo Volley pelaa kotiottelunsa yhdeksällä eri paikkakunnalla: Varkaudessa, Leppävirralla, Pieksämäellä, Kuopiossa, Iisalmella, Vieremällä, Pielavedellä, Kiuruvedellä ja Siilinjärvellä.

Varkauden liikuntatalo 12.10.2019 kello 17, vastassa Raision Loimu ja 2.2.2020 kello 17, vastassa Vantaa Ducks.

Leppävirran Vesileppis Areena: 5.11.2019 kello 18.30, vastassa Tiikerit ja 25.1.2020 kello 17, vastassa Hurrikaani-Loimaa.

Pieksämäen Veturitallit 30.11.2019 kello 16, vastassa Akaa-Volley.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.