Ukkosta pakoon Kotkatharjulla – "Ei olisi pitänyt juosta näillä sileäpohjaisilla kengillä"

Joroisten Kotkatharjulla juostiin jo perinteeksi muodostunut maastotapahtuma Kotkis Trail Run. Tällä kertaa lisävauhtia ja -jännitystä kilpailijoiden matkaan toi rankka sadekuuro ja ukkonen.

Miesten 14 kilometrillä kovinta vauhtia piti Aaro Asikainen, joka juoksi 14 kilometriä aikaan 55.15. Asikainen on aikoinaan asunut Joroisilla, joten kisamaastot olivat hänelle tutut.

– Toisella kierroksella alamäet olivat liukkaita. Ei olisi pitänyt juosta näillä sileäpohjaisilla kengillä, Asikainen sanoi ja näytti kenkiään.

Asikainen suunnisti kuusi vuotta työkseen, muttei aio enää jatkaa ammattiurheilijana. Hänon ollut tuttu näky erilaissa polkujuoksutapahtumissa muun muassa Kuopiossa.

Toiseksi pinkoi nykyään Kajaanissa asuva Lauri Laitinen. Hän hävisi Asikaiselle noin kuusi minuuttia loppuajan ollessa minuutin päälle tunnin.

– Ei noussut jalka. Olen juossut tämän parhaimmillaan 59 minuuttiin, Laitinen kertoi.

Laitisen päälaji on hiihto, jossa hän tähtää tulevalla kaudella Suomen cupin kisoihin ja SM-kisoihin.

Seitsemällä kilometrillä kovinta kyytiä pitivät Vesa Oinonen ja Timo Immonen. Oinosen aika oli 34.55. Immoinen jäi hänestä noin puoli minuuttia.

Oinonen kertoi osallistuvansa kisoihin satunnaisesti. Immosen päälaji on triathlon. Viimeksi hän kilpaili Joroisten Finntriathlonissa, muttei ole sen kisan jälkeen pystynyt kunnolla juoksemaan.

– Kuudessa viikossa juoksukunto on huonontunut, Immonen pohdiskeli juomapisteellä.

Naisten seitsemällä kilometrillä ripein oli 19-vuotias juvalaishiihtäjä Tiia Kauppinen täsmäajalla 43,43. Hyvää tulitukea antoi Hammaslahdesta kisaamaan tullut Mirja Lappalainen, joka hävisi Kauppiselle noin 40 sekuntia.

Tämänvuotinen Kotkat Trail Run oli yksi osa Kotkatharjulla järjestettävää Super Sportti -viikonloppua. Tänään kisaillaan duathlonissa, jossa juostaan kahdesti viisi kilometriä ja juoksujen välissä pyöräillään 18 kilometriä.

Aiemmin polkujuoksu ja duathlon on järjestetty erillisinä tapahtuma, mutta nyt koko paketti on yhdessä.

Syynä on se, että Tanhuvaaran urheiluopistossa liikunta-alaa opiskelevien Ida Vänttisen ja Katri Puttosen opintoihin sisältyy näyttökoe. He päättivät saman tien repäistä kunnolla ja tuloksena on oli Super Sportti -viikonloppu. Kaksikon mukaan viikonlopusta on tehty tarkoituksella matalankynnyksen tapahtuma.

– Reitin olisi pystynyt juoksemisen lisäksi yhtä lailla kävelemään tai sauvakävelemään, Vänttinen sanoi.

Uusimmat

Urheilu

Warkis ahdisteli sarjakärkeä – Varkautelaiset antoivat avauserässä kylmää kyytiä. Toisessa erässä alkoi jäähypenkin lämmitys.

WP 35 otti kauden toisen voittonsa – OLS kaatui hyvällä puolustuspelillä ja vahvalla luistelulla

WP 35:llä edessä kaksi tärkeää ottelua – "OLS ja LRK ovat meidän päävastustajamme"

Henri Tarvainen ratkaisi Pisaballe – VarTa oli voitossa kiinni 20 sekuntia ennen ottelun loppua

VarTa ja Pisaba kohtaavat perjantaina – "Kyse on paikalliskamppailusta, joten jo pelkästään se tuo latausta otteluun"

Speedway-kuljettajat palkintosateessa – Keski-Savosta löytyy runsaasti nuoria hurjapäitä

Rantasalmen kansallisten suosio selvisi – Hyvät palkinnot, kuten erikoinen sähkögrilli. "Sillä voi paistaa makkaraa vaikka olohuoneessa"

58 pelaajaa kartoituksessa - 15-vuotiaiden poikien jääpallomaajoukkue leireilee Varkaudessa.

Kitee vei pinnat Varkaudesta

HA-71 palkitsi parhaita