Petosmies yritti myydä kaupungin traktorin eteenpäin 36 000 eurolla

Iäkkäiden miehen ja naisen törkeästä ryöstöstä tuomittu mies yritti myös törkeää petosta, mutta valpas ostaja ei mennytkään halpaan.

Mies varasti viime toukokuussa Mikkelin kaupungin varikolta Valtra-traktorin ja ajoi sen Jääkärinkadulta Yrittäjänkadulle.

Paikalle hän kutsui ostajan, jolle oli kaupitellut tori.fi-sivustolla traktoria. Mies oli kertonut omistavansa traktorin ja myynti-ilmoituksessa oli julkaistu kuva toisesta, erään yrityksen omistamasta traktorista.

Ostaja halusi kuitenkin itse nähdä traktorin muuten kuin kuvasta ennen kuin hän maksaa siitä sovitun 36 400 euron kauppahinnan. Niinpä mies kutsui ostajan katsomaan varastamaan kaupungin traktoria kadun varteen.

Ostaja kuitenkin selvitti hänelle näytetyn traktorin tietojen perusteella, että se oli Mikkelin kaupungin omistama eikä jatkanut enää kaupantekoa.

Petosta yrittänyt Jarmo Leikas, 30, tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeän petoksen yrityksestä, petoksesta ja törkeästä ryöstöstä. Eniten tuomioon vaikutti törkeä ryöstö, jossa hän oli osallisena Mikkelissä toukokuussa.

Törkeästä ryöstöstä tuomittiin myös kaksi varkautelaista Leikaksen kaveria.

Kolme kommandopipoista ryöstäjää hyökkäsi yöllä taloon – raju ryöstö Savossa