Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansainväliset vieraat ihastuivat mansikoiden erilaiseen makuun

Kuopiossa vieraili juuri joukko ruokakulttuurin ja gastronomian ammattilaisia 12 maasta, jotka kuuluvat European Region of Gastronomy -verkostoon.

Päivien ohjelmassa oli muun muassa asiantuntijaluentoja, tiedon vaihtoa puolin ja toisin, vierailuja paikallisiin yrityksiin ja tietenkin sitä itseään eli tutustumista Kuopion alueen ruokamatkailutarjontaan.

Noin 50 vieraan porukalle oli räätälöity myös keskikesän juhla, kun vieraat vietiin laivalla Muuruvedelle. Siellä odotti muun muassa Muuruveden kyläyhdistyksen ja paikallisten yrittäjien järjestämää ohjelmaa kuten illallinen eräkeittiöllä, saunomista ja yrttijalkakylpyjä sekä tutustuminen maatilamyymälään ja kyläkauppaan.

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n leader-rahoittama Muuruveden paketti on myös osa Kuopion ruokamatkailun juhlavuotta 2020 ja se pilotoitiin nyt.

Matkaan muiden mukana lähtivät myös romanialaiset Mihaela Gherghel, Ana Lazar, Doris Banciu, Cornelia Pota ja Cristian Cismaru.

Transilvaniassa sijaitsevassa Sibiun kaupungissa erilaisissa matkailualan tehtävissä työskentelevä porukka kertoi nauttineensa visiitin tarjonnasta.

– Suomen ruokakulttuurista olin aiemmin perillä sen verran, että tiesin pohjoismaisesta ruokavaliosta. Ruisleipään ihastuin kovasti, kertoi Cristian Cismaru.

Suomen matkailuvalttina viisikko pitää yötöntä yötä ja tuhansia järviä. Myös makumaailmat ovat sellaisia, joita passaa esitellä.

– Siis ne teidän mansikat! Aivan ihania, hehkutti Doris Banciu.

– Siis onhan meilläkin samoja marjoja kuin teillä täällä, mutta meillä ne kasvavat niin korkealla, että maku on aivan erilainen, Cristian Cismaru jatkoi.

Muuruveden reissun alkuun porukka sai maistella suomalaisten suosikkikesäherkkua. Raparperipiirakan oli tehnyt Pienen Traktorin Puodin kauppias Anu Jestoi, ja Muuruvedellä asuva viinialan yrittäjä Heikki Remes kantoi sen pöytään.

Kännykät räpsyivät ja reseptiä tietenkin oltiin heti vailla.