Uutisia koululta: Cosplay on haastava harrastus

Cosplay on varsin suosittu harrastus. Kuva on vuodelta 2016 Necokon-tapahtumasta Kuopion musiikkikeskukselta. Akseli Muraja

Lilli Niskanen

Cosplay on harrastus, jossa pukeudutaan pelihahmoiksi, animehahmoiksi tai itsekeksityiksi hahmoiksi. Suurin osa cosplayaajista käyttää lyhennystä cossi tai cossaus. Cosplayssä on monia eri mahdollisuuksia. Yksi on esimerkiksi kaappicossi, jossa asu on tehty kaapista löytyvistä asioista ja vaatteista. On mahdollista myös tehdä kaikki asusteet itse.

Tippejä cossaamiseen:

1. Cosplayhin menee paljon rahaa. Kannattaa säästää rahaa, koska se on tärkeää. Jos ei säästä rahaa, voi olla vaikeaa harrastaa cosplaytä.

2. Jos raha ei riitä, niin kannattaa tehdä kaappicosplay. Siihen voi mennä vähän enemmän aikaa ja se saattaa olla vaikeaa, mutta se on sen arvoista.

3. Cosplay on hyvä harrastus, mutta se on myös vaikeaa. Moni ei tiedä, että monet ihmiset käyttävät paljon aikaa ja rahaa cosplayeihinsä ja he saattavat saada paljon vihaa vain, koska heillä on erilainen harrastus kuin muilla. Kannattaa varoa vihakommentteja.

Kirjoittaja on lapinlahtelaisen Martikkalan koulun kuudesluokkalainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut