Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Imitaattorin Tahkon-koti on Nolo, ja talkkarin virkaa hoitaa jääkiekon maailmanmestari

– Tahkon mökille tullessa tein heti lumityöt. No, aamulla oli heti saman verran lunta kuin eilen, ja homma oli aloitettava alusta, puhkuu imitaattori ja viihteen moniottelija Jukka Laaksonen edellisen yön lumimyräkän jälkeen.

Laaksonen on jälleen kerran tullut vaimonsa Sari Laaksosen kanssa viikonlopuksi Tahkon vapaa-ajan mökilleen. Moderni mökki on pariskunnalle kuin toinen koti. Mies yhdistää usein Tahkon reissullaan työn ja vapaa-ajan. Tämän viikonlopun ohjelmassa on Laaksosen käsikirjoittamat ja tuottamat Tahko Spalle tehdyt kuvaukset urheilutoimittaja Mika Saukkosen kanssa. Niissä Laaksonen kertoo Tahkon aktiviteeteista. Kuvausten jälkeen hän suuntaa rinteeseen, ladulle, kelkkailemaan tai pelaamaan sählyä.

Laaksonen löysi Tahkovuoren rinteet jo 1970-luvun lopulla innostuttuaan nuorena mutkamäestä. Ensin mies hankki asuntovaunun, jossa asui ollessaan laskettelemassa Nilsiässä. Myöhemmin hän osti lomakeskuksesta mökin ja myös rakensi ja möi siellä neljä mökkiä. Urheiluun hurahtanut Laaksonen nollaa edelleenkin työstressin savolaismaisemissa.

– Kun lähdetään ajamaan Etelä-Suomesta pohjoiseen, Tahkolla on parhaat rinteet. Paikka on hyvä myös kesäaikana, sillä golf ja veneily ovat sydäntäni lähellä. Minulla on Syvärin laiturissa kesällä oma vene.

Tahkolla heitetään arkivaatteet nurkkaan ja vaihdetaan vapaalle.

Jukka Laaksonen ihastui alun perin myös Tahkon välittömään henkeen ja kuvaileekin paikkaa henkireiäkseen. Hänestä siellä viettävät vapaa-aikaansa samanhenkiset ihmiset.

Tahkolla lomailee nykyään myös paljon Laaksosen ystäviä, joiden kanssa hän harrastaa ulko- ja sisälajeja. Osa heistä, kuten näyttelijä Risto Kaskilahti, on Laaksoselle tuttuja helsinkiläisestä urheilu- ja raittiusseura Zoomista.

Naapurissa taas lomailee rallikuski Markku Alen.

– Ja mökkimme talkkarin virkaa hoitaa jääkiekon maailmanmestari Jere Sallinen, kertoo Laaksonen.

Kuntoilun jälkeen Laaksosen päivän kruunaa tietenkin sauna. Oman sähkösaunan lisäksi hän pääsee usein Tahkon tuttujensa, rantasaunaan.

– Tai illan ohjelmassa saattaa olla Kurre Westerlundin järjestämä musavisa. Siinä kappaleista soitetaan pätkiä, arvuutellaan esittäjiä, laulun virallista nimeä tai vaikka sitä, kuka kappaleen on tehnyt suomeksi.

Laaksonen on nähnyt lomakeskuksen kehityksen sen alkuajoista lähtien. Hän on nytkin tyytyväinen Tahkoon, mutta kaipaa mökkikylän yhteyteen nykyistä enemmän palveluja ja kauppoja, jotka olisivat kävelymatkan päässä. Laakkosesta olisi hyvä, jos Tahko olisi kuin oma kaupunki kaupungissa.

 – Nyt kauppoihin ja palvelujen äärelle on lähdettävä Nilsiään, sillä eihän Tahkolla ole edes huoltoasemaa. Kuopiosta voisi olla junayhteys Nilsiään. Silloin täällä ei tarvitsisi välttämättä omaa autoa, mies heittää

L-Fashion Group Oy:llä hankintapäällikkönä työskentelevä Sari-vaimo tekee Tahkolla etätöitä. Hän on kotoisin Alapitkältä, ja käy usein Tahkon reissuilla vanhempiensa luona. Hänkin pelaa golfia, kuten miehensä. Hänen tasoituksensa on 24, ja miehensä 15.

– Kisaa meille ei tule, sillä kesäaikana pelaamme eri porukoissa, he sanovat.

Laaksonen sai kokea monien muiden viihde-alan ammattilaisten tavoin koronan vaikutukset työssään, sillä takana on työtön vuosi. Hän odottaa jo ensi kesää ja paluuta normaaliin. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, eikä pandemia enää estä tapahtumajärjestelyjä, Laaksonen nähdään ensi heinäkuussa näyttelemässä Tahko Spa Areenalla kesäteatterishow'ssa Finnvitsit - Kullankimallus.

– Tahkolla heitetään arkivaatteet nurkkaan ja vaihdetaan vapaalle. Täällä kukin voi olla juuri sitä, mitä on, ja tänne on aina todella kiva tulla, Laaksonen kiittää.