Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilujärjestöt esittävät valtion lisätalousarvioon kymmenien miljoonien eurojen tukipakettia

Olympiakomitea jäsenjärjestöineen esittää seuraavaan valtion lisätalousarvioon 65 miljoonan euron tukipakettia liikunnalle ja urheilulle. Urheilujärjestöt perustelevat tuen tarvetta koronarajoitusten aiheuttamilla "huomattavilla taloudellisilla menetyksillä".

Olympiakomitea ilmaisi huolensa liikunnan ja urheilun taloustilanteesta ja julkisti urheilujärjestöjen yhteisen tukiesityksen maanantaina.

– Koronapandemia uhkaa suomalaisen liikunnan ja urheilun tulevaisuutta. Pandemian toisen aallon ja tilanteen pitkittymisen myötä tilanne on kriittinen ja uuden tukipaketin tarve huutava. Euromääräisesti suurimpia kärsijöitä ovat joukkuelajien sarjat ja niiden seurat, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen arvioi tilannetta Olympiakomitean tiedotteessa.

Olympiakomitean näkemyksen mukaan valtion pitäisi korvata pandemian aiheuttamia tappioita liikunnalle ja urheilulle kuten muillakin toimialoilla. Vertailukohdaksi se otti länsinaapurin.

– Ruotsin hallitus myönsi juuri liikunnalle miljardin kruunun eli 100 miljoonan euron tukipaketin, Salonen muistutti.

Tukipaketilla varmistettaisiin toiminnan jatkuvuus.

– Harrastustoiminnan pitkään jatkunut keskeyttäminen koettelee rajusti seuroja, joiden merkitys koronan jälkihoidossa on äärimmäisen keskeinen. Hallituksen on huomioitava exit-strategiassaan etenkin lasten ja nuorten harrastustoiminnan pikainen vapauttaminen, Salonen jatkoi.