Tämä elintarvike vedettiin myynnistä etyleenioksidijäämien takia - lopeta käyttö heti

Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Oy Lunden Ab Jalostaja on ilmoittanut tekevänsä takaisinvedon tuotteelle Auran Tilli-sitruunamajoneesi 250 grammaa. Erän parasta ennen päiväys on 7.7.2022.

Tuotteen raaka-ainetoimittajan yritykselle lähettämän ilmoituksen mukaan tuotteessa käytetyssä sakeuttamisaineessa, ksantaanikumissa (E415), on havaittu etyleenioksidijäämiä. Etyleenioksidin ei tiedetä pieninä pitoisuuksina aiheuttavan välitöntä vakavaa terveyshaittaa, mutta tuotteita ei tulisi käyttää. Haitalliset vaikutukset syntyvät luultavasti vasta pitkäaikaisen jatkuvan käytön jälkeen.

Virhe koskee vain mainittua erää. Kuluttajia pyydetään hävittämään ostamansa tuotteen tai palauttamaan sen. Lisäohjeistusta tuotteen palautukseen saa tarvittaessa sähköpostitse Auran kuluttajapalvelusta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut